FURTUNA

A semnat până în prezent regia artistică a 45  de spectacole în 16 teatre profesioniste din Craiova, Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti, Oradea, Braşov, Baia Mare etc.

Printre spectacolele montate se numără Amedeu sau cum să te descotoroseşti de Eugene Ionesco, Domnişoara Julie de August Strindberg, Uşi închise de Jean-Paul Sartre, Neînţelegerea de Albert Camus, Ivona, principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, Slugă la doi stăpâni şi Hangiţa de Carlo Goldoni, În derivă, după Slawomir Mrozek, Ai toată viaţa înainte! după Romain Gary și Bună seara, domnule Wilde!, comedie muzicală după Oscar Wilde.

La Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, Alina Hiristea (Rece) a regizat doar HAMLET după William Shakespeare (spectacolul a fost selectat și a  primit Trofeul Festivalului Internaţional ”Shakespeare” Craiova 2010) și spectacolele Ce mai taci, Gary, după Jurnalul unui jurnalist fără jurnal de Ion D. Sîrbu și piesa Hoţi de Dea Loher (premieră naţională, proiect demarat în colaborare cu European Theatre Convention).

În prezent, este lect. univ dr. la Departamentul de Arte, Facultatea de Litere, la Universitatea din Craiova, și, printre alte spectacole de licență, a regizat și îndrumat, după opera lui Shakespeare: Visul unei nopţi de vară și Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori – spectacole selectate și prezentate în cadrul Festivalului Internaţional ”Shakespeare” Craiova 2014  și, respectiv, 2012, la Secţiunea Școli de teatru.

REGIA, VERSIUNEA SCENICĂ ŞI ILUSTRAŢIA MUZICALĂ: Alina Hiristea

SCENOGRAFIA: Marian Sandu

LIGHT DESIGN: Lucian Moga

COSTUME: Ilona Lorincz

CONSULTANT ARTISTIC: Gabriel Apostol

VIDEO: Florin Chirea

COMPOZIŢIE MUZICALĂ: Mircea-Laszlo Horvath

ASISTENŢI REGIE: Gabriela Mitrea, Vasea Blohat

CONSULTANT TEHNIC: George Dulămea

MACHIAJ: Minela Popa

REGIZOR TEHNIC: Daniel Neagu

SUNET: Claudiu Rusu Costea

LUMINI: Adrian Truţescu

VIDEO: Andrei Arjoca

ATELIER  PRODUCŢIE: Adrian Vlad, Claudia Benchea, Diana Ribana

MÂNUITORI DECOR: Patrick Voicu, Daniel Neagu, Andrei Arjoca, Emil Predescu

MANAGERUL TEATRULUI PENTRU COPII ȘI TINERET „GONG” SIBIU:

ADRIAN TIBU

Foto credit: Jeno Major

Share:

FacebookTwitterGoogle

DISTRIBUȚIA:
 
Gabriel Costea
Paul Bondane
Petrişor Diamantu
 
Gabriela Mitrea
Leo-Nora Băcanu
Monica Baldea
Daniela Dragomir
Jeno Major
Horațiu Dancu
Nicolae Suciu