HAMLET

Despre Producție:

Una dintre cele mai vechi reprezentații consemnate ale Hamlet, în timpul vieții lui Shakespeare, a avut loc pe casta de Est a Africii de Sud când, în 1608, echipajul navei Red Dragon (Dragonul Roșu) aparținând Companiei Indiilor Orientale, a jucat Hamlet la bordul navei. Această reprezentație istorică servește ca inspirație pentru această producție.

Hamlet abundă de imagini ale teaturlui, actoriei și actorilor. Această producție dezvoltă meta-teatricalitatea lui Hamlet  și mai departe: 6 actori joacă 6 marinari iacobini care la rândul lor joacă toate rolurile din Hamlet-ul lui Shakespeare. Astfel realizează o piesă în interiorul unei alte piese, în cadrul unei alte piese.

Despre Companie:

Abrahamse & Meyer Productions este una dintre puținele companii de teatru clasic independente ale Africii de Sud. Fondată în 2006 de către Fred Abrahamse & Marcel Meyer, compania a câștigat o reputație internațională pentru producțiile lor innovative ale pieselor de William Shakespeare și Tennessee Williams. Producțiile include Tragedia lui Richard Al III-lea (Craiova 2014), Othello, Visul Unei Nopți de Vară și Romeo și Julieta lui Shakespeare. Compania a fost nominalizată pentru și a câștigat peste 30 de premii teatrale internaționale.

Despre Regizor:

Fred Abrahamse a absolvit University of Cape Town și este văzut ca fiind unul dintre principalii regizori ai Africii de Sud. În 35 de ani de carieră, Abrahamse a regizat peste 150 producții de la teatru classic, opera și teatru musical la piese contemporane. Producțiile sale includ: Hamlet, Othello, Visul unei Nopți de Vară, Romeo și Julieta, Mult Zgomot pentru Nimic de Shakespeare și  de Tennessee Williams’ Kingdom of Earth, The Milk Train Doesn’t Stop Here Anymore, One Arm and Stairs to the Roof.

Share:

FacebookTwitterGoogle

Creație:

Regia: Fred Abrahamse

Adaptare: Fred Abrahamse & Marcel Meyer

Decor/Lumini și Regie: Fred Abrahamse

Costume Design: Marcel Meyer

Muzică: Charl-Johan Lingenfelder

Distribuție:

Marinar 1/Francisco/Hamlet/Fantomă/Lucianus/Marinar: Marcel Meyer

Marinar 2/ King Claudius / Regele Jucător: Michael Richard

Marinar 3/Bernardo/Queen Gertrude/Reynaldo/Regina Jucătoare: Callum Tilbury

Marinar 4/Horatio/Polonius: Dean Balie

Marinar 5/Laertes/Marcellus/Rosencrantz/Primul Jucător: Jeremy Richard

Marinar 6/Ophelia/Guildenstern/Grave-Digger/Osric: Matthew Baldwin