K’ANTU ENSEMBLE

Descrierea Concertului:

Pentru a marca aniversarea a 400 de ani de la moartea lui Shakespeare, în 2016, Ansamblul K ̍ Antu explorează Cântecele și Dansurile Shakespeariene, evocând spiritul Angliei Elisabetiene și Jacobiene. Muzica include și compoziții de Robert Johnson, John Dowland, Thomas Morley, balade marinărești și cântece populare citate în piesele sale. Vivacele lor amestec muzical va fi pe placul fanilor muzicii vechi, populare, clasice și internaționale.

K’antu Ensemble

Fondat în 2012, Ansamblul K’antu explorează cărările mai puțin bătute ale muzicii timpurii, combinând elemente ale muzicii populare englezești și ale muzicii lumii, cu tehnici istorice. Muzica Spaniei și Americii de Sud păreau un loc de început evident – de aici și numele K’antu, care face referire la un stil antic de muzică și dans din Peru și Bolivia.

Ansamblul își promovează al doilea lor album, Dancing & the Divine, după succesul cu Gusto, care a apărut în Revista Early Music Today.

Printre locurile în care au cântat se numără și King’s Place, Symphony Hall și Martin-in-the-Fields, unde au ajuns în semifinalele Competițiilor de Muzică de Cameră în 2014 și 2015. Muzica lor a fost difuzată și la emisiunea In Tune, pe Radio 3, ca trupă de cameră în timpul șederii lor la Southbank Centre.

Făcându-și un renume pe scena internațională, aceștia au fost invitați să prezinte un concert pentru Festivalul Internațional Handel de la Göttigen, în Germania și au avut recent un turneu în Ungaria, sprijiniți de un Emerging Excellence Award de la Help Musicians UK

Ruth Hopkins (Director)

a studiat muzica la Universitatea Oxford. Sprijinită de către Dane Felicity Lott Bursary, aceasta a câștigat Competițiile Corton Yde pentru Muzică Timpurie și Ambache în timpul studiilor ei de după absolvire. În acest moment, Hopkins deține un premiu de la Asociația Feeney și Alice Horseman în sprijinul studiilor pentru Ansamblul K’antu.

În present se ocupă cu repertoriul timpuriu și contemporan, dar și lucrul cu teatrul și opera. Printre rolurile ei se numără Romilda (Xerxes) Alcina (Alcina), Cupid (Orfeu în Lumea de dincolo), Suor Genovieffa (Suor Angleica), Moșul Ene ( Hansel și Gretel), Sem (Noyes Fludde) și Eloise (Etr’act de Alex Patterson).

De regulă, prezintă noile creații muzicale ca artist solo, dar și cu Ansamblul Thumb. Printre proiectele sale se numără și premiere la LSO St Lukes Soundhub pentru Robert Szymanek și Phillip Venables, premiatul Ginungagap al lui Edmunt Hunt dirijat de către Edwin Roxburgh, și Canalul lui Nicholas Stuart pentru Festivalul Lieder de la Leeds.

În recitaluri, a colaborat cu pianiștii Duncan Appleby, Asako Ogawa și Robin Bowman.

Printre planurile de viitor ale lui Hopkins se numără și o serie de concerte cu muzică de Caccini și Strozzi cu lutenistul/teorbistul Toby Carr.

Share:

FacebookTwitterGoogle

Performers:

Ruth Hopkins:  Soprano, Violin & Recorders

Sarah Langdon: Alto & Recorders

Michelle Holloway: Alto & Recorders

Ben Mitchell: Tenor, Baroque Guitar & Charango

Mihaly Benko: Archlute

Andrew Hopper: Bass & Viola da Gamba

Tymoteusz Jozwiak: Bass & Percussion