MACBETH BADYA

Regizor: Manish Mitra
Distribuție: Macbeth – Raju Bera

Manish Mitra este unul din cei mai cunoscuţi regizori de teatru din India. Este considerat drept creatorul unui nou limbaj teatral şi metodologii de pregătire a actorului, găsind inspiraţie în diversele arte performative ale sudului Asiei, atât tradiţionale cât şi de origine folk.

Manish devenise obosit de practica teatrală clişeistic-realistă, naturalistă din oraşul său încă din vremea studenţiei, şi a simţit că această practică nu este înrădăcinată în tradiţia etnică a ţării. Aşa că a fondat Kasba Arghya, propria sa companie de teatru, în 1989, pentru a dezvolta un spaţiu pentru dezvoltarea a diverse practici inovatoare şi avantgardiste.

Manish a primit o bursă de studiu din partea Britih Council în India pentru un workshop Shakespeare, şi a studiat la CSSD, Universitatea din Londra. Acolo a avut oportunitatea să vadă numeroase spectacole după Shakespeare la Londra.

Manish a lucrat cu Eugenio Barba şi a condus cercetare academică la Institutul Grotowski din Polonia. A fost în turnee prin întreaga lume cu producţiile sale Mahabharata şi Macbeth Badya.  A regizat o producţie internaţională a piesei Coduri poştale de Rabindranath Tagore, realizată cu actori din India, SUA, Germania şi Polonia, cu premiera la Varşovia.

Contribuţiile sale asupra esteticii dramelor şi dramaturgiei sanskrite sunt considerate de o înaltă semnificaţie de către academicieni şi practicanţi ai domeniului.

Share:

FacebookTwitterGoogle