POVESTE DE IARNĂ

TEATRUL LABORATOR SFUMATO, BULGARIA

Traducerea versurilor în Bulgară: VALERI PETROV
Regizor: MARGARITA MLADENOVA
Scenografie și costume: DANIELA OLEG LYAHOVA
Lumini: DANIELA OLEG LYAHOVA and MARGARITA MLADENOVA
Instructor vocal și Muzică Originală: ASEN AVRAMOV

 

“Come on, then,
And give’t me in mine ear.”

Sfumato a fost creat în 1989 ca teatru-laborator de către regizorii Margarita Mladenova și Ivan Dobchev, care sunt de asemenea profesori ai Academiei pentru Teatru și Cinema în Sofia. Din 1994, acesta a devenit Teatru de stat cu un statut de strategie a inovației teatrale.

Poeticul ”Sfumato” (termenul ”sfumato” desemnează o tehnică de picture a aerului) caută intersecția între aici și acolo, acum și întotdeauna; descoperă ne-jocul în joc, arată invizibilul prin vizibil; analizează opoziția între arhetip – stereotip, cultivă o expresie unică a unui conținut bun.

Teatrul Laborator Sfumato lucrează în programe pe termen lung pe autori și subiecte, ”expediții” pentru a îmbina materialul științific preliminary și factual, în parteneriat cu o gamă largă de experți – filosofi, oameni de știință, teologi, psihologi, etc..

Workshop-ul este un model de baza al vietii de creație. Teatrul Laborator Sfumato este deschis zecilor de proiecte ale tinerilor profesioniști ai tuturor artelor, prin programele paralele ale acestuia și festivalul anual al acestuia, ”Little Season”.

Teatrul Laborator Sfumato și-a format un cerc larg de parteneri străini, peste 300 reprezentații într-un turneu sau festival în străinătate și zeci de workshop-uri prin Europa, Japonia și Coreea.

După o îndelungată viață ”nomadic” și mișcare din loc în loc, reînnoită de către companie și apoi supusă constrângerilor comercializării, din 2003, Teatrul Laborator Sfumato are sedul în vechile băi publice reconstruite în conformitate cu propriul său proiect architectural.

Share:

FacebookTwitterGoogle

DISTRIBUȚIE

Leontes: TSVETAN ALEXIEV
Polixenes: HRISTO PETKOV
Hermione: ELENA DIMITROVA
Paulina: MARGUITA GOSHEVA
Camillo: SAVA DRAGUNCHEV
Florizel: YAVOR BAHAROV
Autolycus: BOYKO KRASTANOV
Antigonus: ANTONIO DIMITRIEVSKI
Clown: STANISLAV GANCHEV
Mamilius: SAMUIL BONIN