REGELE LEAR

Regia artistică: Prof.univ.dr. Alexandru BOUREANU

Asistență regie: Asist.univ.dr. Alina MANGRA

Scenografie/Machiaje: Minela POPA
Concepție Păpuși/Costume: Mihaela GURAN
Light Design & Sound: Ionel DUMITRIU
Tehnică de scenă: Emil SLĂVULETE
Asistență actori: Ella NEGURA

CAST

LEAR – Petrişor Andrei ŞTEFĂNESCU

DUCELE DE CORNWALL – Marina COZECA

DUCELE DE ALBANY – Erica GHIŢĂ / Robert IOVAN

CONTELE DE KENT – Andrei NEDELEA

CONTELE DE GLOUCESTER – Robert IOVAN

EDGAR – Vlad EDIŢOIU

EDMUND – Cătălin MICULEASA

BUFONUL- Flavia DOBRE

OSWALD – Denisa COCOROVEANU

GONERIL – Erica GHIŢĂ

REGAN – Marina COZECA

CORDELIA – Denisa COCOROVEANU

MUZICA: Andrei NEDELEA

Alexandru Boureanu este regizor, manager al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și director al Departamentului de Arte din cadrul Universității din Craiova.
Numeroase generații de studenți au absolvit facultatea de teatru sub îndrumarea sa iar cei mai mulți joacă astăzi pe scenele importante ale lumii. Alexandru Boureanu a urmat cursurile unor universități de prestigiu cum ar fi: Academia de Artă Teatrală Sankt Petersburg (regie și pedagogie teatrală), Conservatoire de Lausanne (Cercetător sociologia culturii/ teatru Cercetare științifică), Université de la Sorbonne Nouvelle (Ingineria schimburilor interculturale – diplomă de master) și a elaborat două teze de doctorat, în management cultural și în teatru. Cu toate că a semnat numeroase regii ale spectacolelor care se joacă astăzi în România, acest regizor se axează în prezent pe cercetarea academică și producția de teatru în mediul universitar. Este profesor la Departamentul de Arte și conducătorul masterului din cadrul acestei instituții de învățământ și cultură.
În Festivalul Internațional Shakespeare va fi prezent cu spectacolul Regele Lear, producție realizată cu studenții anului III de la Departamentul de Arte. Acest departament a fost fondat în anul 1995 din necesitatea de a extinde plaja culturală din sudul țării. Cele peste 10 generații de studenți absolvenți ai acestei școli au creat o importantă vizibilitate a spațiului cultural craiovean. Mai mult de jumătate din absolvenții departamentului lucrează în teatrele din țară și din străinătate și aproape în unanimitate studenții licențiați ai departamentului activează în domenii conexe teatrului și filmului românesc și internațional.