• Show All
  • 04.04
  • 09.03
  • 12.04
  • 13.04
  • 14.04
  • 15.04
  • 16.04
  • 20.04
  • 29.03
  • 31.03

Cronicile Festivalului Shakespeare- De la energie la poezie

20.04

În primele câteva bune zeci de minute, de fapt aproape pe toată durata primei părţi a spectacolului cu piesa Romeo şi Julieta, prezentat în cadrul Festivalului Internaţional „Shakespeare” de Teatrul Beer-Sheva din Israel, conflictul dintre familiile Capulet şi Montague e unul „istoric”. Un conflict „îngheţat”, cum se spune.

CEA DE-A X-A EDIȚIE A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL SHAKESPEARE CRAIOVA

12.04

Craiova devine capitală europeană a teatrului de calitate, în perioada 14-23 aprilie 2016, cînd va organiza cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare. Totodată, va găzdui, în perioada 24-27 aprilie 2016, cea de-a XV-a ediție a reputatului Premiu “Europa pentru Teatru”, precum și cea de-a XIII-a ediție a Premiului “Europa Noi Realități Teatrale”

EVENIMENTE UNICE ÎN ROMANIA LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL SHAKESPEARE

15.04

Vineri, 15 aprilie 2016, invităm craiovenii să urmărească, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare, un spectacol cu efecte pirotehnice - Cu înflăcărare despre sonetele lui Shakespeare, spectacol prezentat de trupa Crispus din Sibiu astfel: - Piața William Shakespeare - ora 21.00, - Piața Mihai Viteazul - ora 22.00, - Piața Frații Buzești - ora 23.00

Poveşti în aer liber la Festivalul Internaţional Shakespeare

13.04

Spectacole de teatru, recitaluri de muzică, lansări de carte sau fotografie, expoziţii de artă, spectacole de teatru comunitar itinerant şi multe altele sunt programate de organizatori – Fundaţia Shakespeare şi Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova – în toate colţurile oraşului, de dimineaţa până târziu în noapte.

Începe Festivalul Internaţional Shakespeare

14.04

Timp de zece zile, peste 50 evenimente vor fi organizate în cadrul celei de-a zecea ediție a Festivalului Internațional Shakespeare. În Bănie au ajuns artiști din companii de renume de pe întreg mapamondul. Țari că Japonia, Africa de Sud, India, Portugalia, Marea Britanie, Polonia, România, Israel, Bulgaria, Suedia, Rusia, Germania, Italia, Scoţia şi SUA au pregătit o serie de spectacole inedite pentru publicul iubitor de teatru.

Festivalul Internaţional Shakespeare – 2016

31.03

Ediţia a X-a a Festivalului Internaţional Shakespeare se desfăşoară la Craiova în perioada 14-23 aprilie 2016, sub semnul celor 400 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui dramaturg. De aceea, tema acestei ediţii este “Shakespeare pentru Eternitate”. Momentul este marcat pretutindeni în lume printr-o manifestare sau alta, dar doar la Craiova se reunesc artiști din cele patru colţuri ale lumii, propunând publicului unele dintre cele mai interesante și diferite viziuni ale operei sale.

Festivalul Internațional Shakespeare 14-26 aprilie, Ed. a X-a

14.04

Având o binemeritată notorietate națională și internațională, festivalul se desfășoară, în acest an, în perioada 14 – 26 aprilie, la Craiova, București, Rm. Vâlcea și Dr. Tr. Severin. Ajuns la cea de-a X-a ediţie aniversară, Festivalul Internațional Shakespeare din România este unul special pentru cultura mondială, înscriindu-se printre cele mai importante, în întreaga lume având loc manifestări dedicate marcării împlinirii a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare.

Festivalul International Shakespeare – ziua a patra

16.04

Ora 11.00, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” (foaier): Lansări de carte – “Shakespeare – Opere complete”, vol. I-X, serie de noi traduceri, coordonată de George Volceanov, Editura “Tracus Art”, “Shakespeare – Opere”, ediţie bilingvă englezo-română, Editura “Pandora Trei”, “Lecţia de Shakespeare”, volum conceput şi coordonat de Cristina Gavrilă, Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”, editat de Teatrul Naţional “I.L.Caragiale” Bucureşti, revista “Dilema Veche” – număr original “Shakespeare 400”.

Furtuna de la TNB se joacă în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare

15.04

Una din cele mai moderne montări cu piesa Furtuna, cunoscuta piesă a lui William Shakespeare, în viziunea inovativă a regizorului bulgar Alexander Morfov, va fi prezentată în cadrul actualei ediţii, cea de-a 10-a, a Festivalului Internaţional de Teatru Shakespeare, cotat între cele mai importante festivaluri din lumea teatrală contemporană.

Festivalul Internațional Shakespeare

29.03

Povestea spune că, într-o lună de april, un Richard al III-lea, un Romeo şi Julieta sau însuşi regele Lear, întîlnire la Craiova şi-au dat… febril. De peste mări şi ţări, venit-au toţi la Shakespeare. Festivalul Shakespeare.

Festivalul Internaţional “Shakespeare” a început la Craiova

14.04

La Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova s-a deschis, joi seara, cea de-a X-a ediţie a Festivalul Internaţional 'Shakespeare', eveniment cotat de specialişti drept unul dintre cele mai importante din lume şi care în acest an se derulează pe parcursul a zece zile.

“Festivalul Internaţional Shakespeare”, la Craiova

14.04

Craiova devine capitală europeană a teatrului de calitate. Festivalul Internaţional Shakespeare, având o binemeritată notorietate naţională şi internaţională, se desfăşoară, în acest an, în perioada 14 – 26 aprilie, la Craiova, Bucureşti, Tg. Jiu, Rm. Vâlcea şi Dr. Tr. Severin. Yukio Ninagawa, Thomas Ostermeier, Luk Perceval, Romeo Castelucci, George Banu, Philip Parr, pentru a aminti numai câteva nume, ajung aici cu spectacole de excepţie.

Festivalului Internaţional Shakespeare – ediţia a X-a

15.04

Teatrul Național Marin Sorescu, Festivalul Internațional Shakespeare organizează, sâmbătă, ora 9.00, în foaierul teatrului, Atelierele de Teatrologie realizate în colaborare cu Asociația Internațională a Criticilor de Teatru și Departamentul de Teatrologie, Management Cultural și Jurnalism Teatral din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București.

Artişti din Europa, Asia, Africa şi SUA, la Festivalul Internaţional „Shakespeare” de la Craiova

09.03

Festivalul Internaţional „Shakespeare”, având o binemeritată notorietate naţională şi internaţională, se desfăşoară în acest an în perioada 14 – 26 aprilie, la Craiova, Bucureşti, Rm. Vâlcea şi Dr. Tr. Severin. Ajuns la cea de-a X-a ediţie, aniversară, festivalul este unul special pentru cultura mondială, înscriindu-se printre cele mai importante, în întreaga lume având loc manifestări dedicate marcării împlinirii a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare.

Festivalul Internaţional „Shakespeare” îşi ridică, astă-seară, cortina

14.04

«Această ediţie vrea să încununeze activitatea noastră – a Teatrului Naţional din Craiova şi Fundaţiei „William Shakespeare” – de până acum. Este un program extrem de ambiţios, cu spectacole de o mare valoare artistică», a afirmat, ieri, Emil Boroghină, directorul Festivalului Internaţional „Shakespeare” de la Craiova, referindu-se la ediţia a X-a a evenimentului, a cărui cortină se ridică astă-seară.

Festivalul Internaţional Shakespeare, în perioada 14-23 aprilie la Craiova

04.04

Pregătirile pentru Festivalul Internaţional Shakespeare, care va avea loc în perioada 14-23 aprilie, au intrat în linie dreaptă. Ajuns la cea de-a X-a ediţie aniversară, Festivalul Internaţional Shakespeare din Craiova este unul special pentru cultura teatrală mondială, cotat, de către specialiști, drept unul dintre cele mai importante din întreaga lume.